Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn voorbehouden voor mensen die te ziek zijn om zich te verplaatsen en voor mensen met verplaatsingsmoeilijkheden zoals hoogbejaarden, bedlegerige personen en personen met een fysieke beperking.

Wij vragen om zo veel mogelijk naar de vrije consultatie te komen. Onze praktijkruimtes bieden betere onderzoek- en behandelmogelijkheden en bovendien vraagt een huisbezoek meer tijd, waardoor andere patiënten misschien langer moeten wachten indien u onterecht een huisbezoek  aanvraagt.

Indien u toch een huisbezoek wenst aan te vragen doe dit tussen 08 en 10 uur.
Vermeld bij uw aanvraag voor een huisbezoek:

  • De naam en voornaam van de patiënt
  • Het volledige adres
  • Een korte beschrijving van de reden voor het huisbezoek

Bij een aanvraag voor een huisbezoek kan u geen arts kiezen, omdat we via een geologisch logische volgorde proberen te werken. Het uur van het bezoek kunnen we niet meedelen omdat het moeilijk is in te schatten hoe lang een huisbezoek duurt en hoe lang de verplaatsing naar de verschillende plaatsen duurt. We rekenen daarvoor op uw begrip.
Huisbezoeken kunnen enkel aangevraagd worden door patiënten die een globaal medisch dossier (GMD) op de praktijk hebben. Dit GMD kan u aanvragen op consultatie.
Geplande huisbezoeken bij chronische zieken worden met de vaste huisarts afgesproken.

_________________________________________________________________________________

Aan de inwoners van Drongen, Mariakerke, Wondelgem, Melle, Sint-Amandsberg, Destelbergen, Oostakker, De Pinte en stadscentrum Gent: het is tot onze spijt onmogelijk om huisbezoeken af te leggen in de gemeente waar u woont. U blijft echter welkom op de praktijk, maar indien u beslist bij een huisarts in uw buurt op raadpleging te gaan, zullen wij uw dossier zonder problemen aan die huisarts doorgeven.